Дамаски AQUACLEAN

Технологията AQUACLEAN е революционно почистване на инцидентно появили се петна на дивана, само с малко вода. AQUACLEAN помага за отстраняване на повечето битови петна (вино, сосове, фулмастери, боя за обувки, кафе, кетчуп, майонеза, крем, шоколад, сладкиши, сокове, газирани напитки др.)

Третирането на дамаската с технологията AQUACLEAN покрива всяка нишка с невидим молекулен слой, който не позволява замърсителят да проникне в тъканта, а обработването с вода дава възможност петната да преминат от този обвиващ слой от плата към водата, като се опростява процеса на почистване и отстраняване на петното.

AQUACLEAN технология е еднакво ефикасна както за пресни, така и за по-стари петна. Ако към водата за третиране се добави и малко неутрален сапун, петното ще бъде по-лесно отстранено, което важи особено за химикал. Използва се студена или максимум 30-35 градуса вода. За петната от яйце или кръв е особено важно водата да е студена . Подсушава се със суха кърпа или най-добре с кухненска хартия.